fbpx

Glem ikke FRISK-faktorerne!

Vi lever i en stresset tid. Så meget desto vigtigere er det at holde fast ved det positive og håbefulde i livet – og at fokusere på, hvad vi kan påvirke i vores hverdag. FRISK-faktorer fremhæver eksempler på, hvad vi kan gøre for at holde os selv og vores omgivelser friske og i godt humør.  

Der findes mange sygdomsrisici, som vi har svært ved at påvirke. Imidlertid kan livsstilsvalg spille en stor rolle, ikke mindst med hensyn til risikoen for at lide af hjerte-kar-relateret dårligt helbred. At proaktivt støtte ens eget helbred gennem kloge valg kan gøre livsstilen til en vigtig FRISK-faktor i stedet for en risikofaktor.

Livsstilen er afgørende

Sandheden er, at mange af de vigtigste risikofaktorer for hjerte-kar-sygdomme er relateret til livsstil. Altså til faktorer, som vi kan påvirke gennem vores livsstil. En aktiv livsstil, sund kost, nok søvn, mindre negativ stress og rygestop er områder, der kan være afgørende for dit eget velvære og for hvor godt du kan modstå forskellige livsstilsrelaterede sygdomme.

Sundhed er et hjerteproblem

Her kan FRISK-faktorer hjælpe dig med at holde kursen. Alle – også dem af os, der lider af eller har risikofaktorer til hjerte-kar-sygdomme – kan reducere de sundhedsmæssige risici med kloge valg i hverdagen. Desuden kan en god livsstil og en livsbekræftende attitude have en positiv indvirkning på omgivelserne.

FRISK-faktorer: En sundhedscheckliste

Her er 10 FRISK-faktorer, der kan hjælpe dig med at være bedre rustet til at møde livets udfordringer og vanskeligheder. Derudover kan de hjælpe med at reducere risikoen for dårligt helbred som følge af problemer med hjertet og kredsløbet.

1. Kost

En varieret kost med stort indhold af frugt, bær og grøntsager kan reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme markant. Betydningen af ​​frugt og bær er veletableret i flere undersøgelser, et eksempel på undersøgelse kan findes her.

2. Motion

Regelmæssig træning, helst en halv time om dagen, gør underværker for krop og sjæl. Her kan du læse mere om vigtigheden af ​​at få din puls op 30 minutter om dagen.

3. Søvn

God og ensartet søvn forbedrer kroppens og immunsystemets evne til at modstå stress. Blodtrykket påvirkes også positivt af god søvn.

4. Stresskontrol

Stress kan føre til træthed, depression og dårlig modstandsdygtighed. Afslapning, motion og yoga er eksempler på ting, der kan hjælpe med at reducere stress.

5. Positiv tænkning

Et positivt syn og livssyn gør hverdagen lettere og smitter også af på din sundhed.

6. Vand

Regelmæssig indtagelse af vand er godt, ligesom afholdenhed fra for mange søde drikke er godt.

7. Alkohol

Et glas vin kan sætte ekstra kulør på tilværelsen men for meget alkohol er en betydelig risikofaktor for hjerte-kar-sygdomme. Læs mere her.

8. Rygestop

Tobak er måske den mest åbenlyse sundhedsrisiko. At holde op med at ryge kan for eksempel være en af ​​de mest effektive måder til at reducere risikoen for hjerteproblemer

9. Kærlighed og omsorg

Hjertet er fantastisk og arbejder hårdt for at vi kan leve et sundt og godt liv. Kærlighed og omsorg er vigtig, selv for hjertet. Hvis vi plejer vores forhold, tager vi os af hjertet, samtidig med at alle i vores omgangskreds også får det bedre.

10. Kosttilskud

Hvis du vil være sikker på, at du får vigtige næringsstoffer, kan et kosttilskud af høj kvalitet bidrage. Q10, Omega 3 og hvidløgsekstrakt er eksempler på nogle gode bud. Prøv også SanoKardio, et veldokumenteret kosttilskud, der indeholder en unik kombination af antioxidanterne lycopen, betacaroten og E-vitamin samt thiamin, og er designet til et sundt hjerte*. Indeholder et internationalt prisvindende tomatekstrakt, Lycored Nutrient Complex, som er undersøgt med gode resultater i flere kliniske studier.

* SanoKardio indeholder thiamin og E-vitamin. Thiamin bidrager til normal hjertefunktion. E-vitamin er en antioxidant, der hjælper med at beskytte celler mod oxidativ stress.

Velvære

Lyt til dit hjerte!

Hjertet er et fantastisk organ. I løbet af en gennemsnitlig levetid slår hjertet cirka 2,5 milliarder slag....

Kost
Tillfreds kunde garanti

Køb SanoKardio!

SanoKardio®, et kosttilskud for et sundt hjerte. Baseret på klinisk forskning. Abonnér og få 15% rabat

Velvære

Lyt til dit hjerte!

Hjertet er et fantastisk organ. I løbet af en gennemsnitlig levetid slår hjertet cirka 2,5 milliarder slag....

Kost

Relaterede indlæg …

Lyt til dit hjerte!

Lyt til dit hjerte!

Hjertet er et fantastisk organ. I løbet af en gennemsnitlig levetid slår hjertet cirka 2,5 milliarder slag....

læs mere
♥ Fri fragt på alt ♥ Ingen binding ♥ Abonnér og få 15% i rabat
0
    0
    Kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop