fbpx

Lyt til dit hjerte!

Hjertet er et fantastisk organ. I løbet af en gennemsnitlig levetid slår hjertet cirka 2,5 milliarder slag. Jo lavere hjerterytme og blodtryk, jo længere ser hjertet ud til at holde. Så selvfølgelig er hjertet en lille ekstra omtanke værd.

Cirka 1 million danskere vurderes at lide af forhøjet blodtryk, eller hypertension. 60 procent af disse, lidt over ½ million personer, skønnes at have let forhøjet blodtryk. Den mest almindelige form for højt blodtryk er såkaldt primær hypertension, hvor man simpelthen ikke kender årsagen til det forhøjede blodtryk.

Kombination af årsager

I stedet er det ofte en kombination af faktorer som arvelighed, stress, indtag af salt, sukker og en kost med højt fedtindhold, lav fysisk aktivitet, fedme, diabetes, rygning og højt alkoholforbrug. Blodtrykket stiger også med alderen.

Kontroller blodtrykket

Blodtrykket spiller en afgørende rolle for et sundt hjerte. Derfor er det vigtigt at overvåge blodtrykket i voksenalderen. Et blodtryk på over 140/90 mmHg (millimeter kviksølv) betragtes som forhøjet, og hvis du er tæt på dette niveau eller højere, er der grund til at se på din livsstil.

Aktive valg

Der er meget, du kan gøre selv for at opretholde et normalt blodtryk. Nogle eksempler er:

 • Rør dig regelmæssigt – selv moderat motion understøtter et sundt hjerte.
 • Spis mere varieret og øg mængden af ​​grøntsager, bær og frugt. Her er 8 blodtryksvenlige kostråd.
 • Kvit tobakken.
 • Vær forsigtig med dit alkoholindtag.
 • Hvis du har diabetes, skal du kontrollere dit blodsukker.
 • Stress mindre – og brug teknikker til at gå ned i tempo

Højt blodtryk øger risikoen

En ny undersøgelse viser, at højt blodtryk er årsagen til omkring 54 procent af alle slagtilfælde og 47 procent af alle sygdomme i koronararterien.

Det gør forhøjet blodtryk til den vigtigste risikofaktor for hjerte-kar-sygdomme. Vigtigere end for eksempel rygning samt forhøjede niveauer af blodfedt og diabetes.

Sammenfaldende risikofaktorer

Det er velkendt, at flere faktorer i kombination fører til en markant øget risiko for hjerte-kar-sygdom.

Der er således al mulig grund til at være opmærksom på blodtrykket, især hvis du har andre risikofaktorer for hjerte-kar-sygdom.

Hvor går grænsen?

For en ellers sund person er tærsklen for forhøjet blodtryk 140/90 mmHg (let hypertension). En værdi over 160/100 mmHg regnes som moderat hypertension og over 180/110 mmHg som svær hypertension.

Hvad gælder for hjemmemåling?

For patienter over 80 år betragtes et blodtryk over 160/90 mmHg som en grænseværdi.

Når man måler blodtrykket derhjemme, gives 135/85 mmHg som referenceværdi. Ved hjemmemåling er det vigtigt at hvile mindst 5-10 minutter, inden blodtrykket tages. For de sikreste resultater anbefales det også at tage blodtrykket flere gange efter hinanden og derefter beregne gennemsnittet.

Giver få symptomer

Hvordan kan jeg vide eller mærke, at blodtrykket er for højt? Et problem er, at det normalt ikke bemærkes i hverdagen. Det er først, når blodtrykket bliver virkelig højt, at det kan forårsage hovedpine, svimmelhed, træthed og andre symptomer.

Med dit eget blodtryksapparat kan du selv kontrollere dit blodtryk, hvis du ved, at du er i risiko, ikke kun for hjerte-kar-sygdomme, men også for en række andre sygdomme. Højt blodtryk kan også påvirke hjernen, nyrerne og lungerne.

Lad hjertet være med!

Normalt blodtryk er en vigtig “sundhedsfaktor”, når det kommer til hjerte-kar-sygdom. Andre er en aktiv livsstil med regelmæssig motion, moderat indtag af alkohol, rygestop, gode søvnvaner og en god varieret kost med masser af grøntsager og frugter.

Med SanoKardio kan du supplere din kost med naturlige tomatnæringsstoffer som lycopen og beta-caroten (begge velkendte antioxidanter) i kombination med thiamin og E-vitamin. Thiamin hjælper med at bevare en normal hjertefunktion og energiomsætning. E-vitamin hjælper med at beskytte kroppens celler mod oxidativ stress. Læs mere om SanoKardio her.

 

Velvære

Glem ikke FRISK-faktorerne!

Vi lever i en stresset tid. Så meget desto vigtigere er det at holde fast ved det positive og håbefulde i...

Kost
Tillfreds kunde garanti

Køb SanoKardio!

SanoKardio®, et kosttilskud for et sundt hjerte. Baseret på klinisk forskning. Abonnér og få 15% rabat

Velvære

Glem ikke FRISK-faktorerne!

Vi lever i en stresset tid. Så meget desto vigtigere er det at holde fast ved det positive og håbefulde i...

Kost

Relaterede indlæg …

♥ Fri fragt på alt ♥ Ingen binding ♥ Abonnér og få 15% i rabat
0
  0
  Kurv
  Your cart is emptyReturn to Shop