fbpx

Drik rigtigt og styrk dit hjerte

Hvad du drikker kan gøre en stor forskel for dit hjerte. For mange søde drikkevarer fører let til overvægt og øgede risici for hjertet. Vand, kaffe, te og usødet juice med en masse antioxidanter er gode valg for hjertet.

Drikkevarer optages hurtigt i kroppen og påvirker vores velbefindende i høj grad. I bedste fald giver sodavand tiltrængt energi og ernæringstilskud. I værste tilfælde omdannes for meget sukker til fedt i leveren. Hvilket igen kan føre til en øget risiko for hjerte-kar-sygdom.

Universaldrikken Vand

Vand er på mange måder den perfekte drik til måltidet. Koldt vand slukker tørsten, fylder depoterne med væske og medfører ingen unødvendig effekt på blodsukkeret.

Ved at tilføje en skive citron eller anden frugt, kan du også få et godt tilskud af næringsstoffer og antioxidanter.

Kan man få for meget af noget godt?

Der er en udbredt myte om, at jo mere vand, desto bedre. Sandheden er, at for meget vand kan være skadeligt.

Nyrerne kan kun håndtere ca. 16 ml vand pr. minut. Hvis du drikker for meget og for hurtigt, kan den sarte elektrolytbalance i kroppen forstyrres, hvilket kan føre til ødemer i hjernen. Under normale forhold har du brug for mellem 1,5 og 2 liter vand om dagen.


Og med tanke på træningen…

Ved hård træning og anstrengelse i høj varme, kan der være behov for mere væske. Men så er det vigtigt, at du også tilsætter salte, mineraler og næringsstoffer, for eksempel via naturlig juice.

Drick rätt och må bra

Foto: Shutterstock

Kaffe er godt — i den rette mængde

Kaffe og te i moderate mængder har vist sig at have en gunstig effekt på hjertet – i det mindste i moderate mængder. Det viser en sammenfatning af resultater fra den store Framingham-undersøgelse i USA.

Undersøgelsen giver omfattende data om forholdet mellem spise- og drikkevaner og hjerteproblemer hos fire generationer af amerikanere.

Undersøgelsen viser, at de, der drak kaffe, var mindre tilbøjelige til for eksempel at lide af slagtilfælde eller hjertesvigt.

Her går koffeingrænsen

Andre undersøgelser viser, at moderate mængder kaffe (op til 3-4 kopper pr. dag) kan reducere risikoen for arytmi i hjertet. Der ser dog ud til at være en øvre grænse på ca. 6 kopper kaffe om dagen. En populationsundersøgelse med 347.000 individer viste, at mere end 6 kopper om dagen øger risikoen for arytmier.

Pas på energidrikke

Mange energidrikke indeholder høje niveauer af koffein. Ofte svarende til 3-4 kopper kaffe. Med andre ord er der grund til at være ekstra forsigtig med energidrikke, hvis du vil skåne hjertet..

Vin kan være gavnligt

Flere undersøgelser har vist, at 1-2 glas om dagen er gavnligt for et sundt hjerte. Andre undersøgelser viser, at kun moderate mængder rødvin kan være gavnligt for hjertet.

Men en nylig undersøgelse offentliggjort i den prestigefyldte British Medical Journal viser, at moderat alkoholforbrug kan reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

Data fra 1,9 millioner raske voksne britiske individer, viser også, at et højt alkoholforbrug markant øger risikoen for hjerte- og vaskulære lidelser. Med andre ord: mådehold er bedst!

Unik kombination

Kaffe og vin er drikkevarer, der indeholder høje niveauer af antioxidanter. Hvis du ikke er sikker på, om du får nok antioxidanter gennem mad og drikke, kan SanoKardio fungere som et godt supplement.

SanoKardio indeholder en unik kombination af antioxidanter fra tomater, såsom lycopen, beta-caroten og E-vitamin, i kombination med hjertet vitamin thiamin. På grund af dets indhold er SanoKardio et godt værktøj for enhver, der ønsker at passe ekstra på hjertet *. Læs mere om SanoKardio her.

Kost

8 blodtryksvenlige kostråd

Højt blodtryk betegnes i dag som en almindelig sygdom. Livsstil er af stor betydning, både for udvikling af...

Velvære

Glem ikke FRISK-faktorerne!

Vi lever i en stresset tid. Så meget desto vigtigere er det at holde fast ved det positive og håbefulde i...

Lyt til dit hjerte!

Hjertet er et fantastisk organ. I løbet af en gennemsnitlig levetid slår hjertet cirka 2,5 milliarder slag....

Tillfreds kunde garanti

Køb SanoKardio!

SanoKardio®, et kosttilskud for et sundt hjerte. Baseret på klinisk forskning. Abonnér og få 15% rabat

Kost

8 blodtryksvenlige kostråd

Højt blodtryk betegnes i dag som en almindelig sygdom. Livsstil er af stor betydning, både for udvikling af...

Velvære

8 blodtryksvenlige kostråd

Højt blodtryk betegnes i dag som en almindelig sygdom. Livsstil er af stor betydning, både for udvikling af...

Relaterede indlæg …

♥ Fri fragt på alt ♥ Ingen binding ♥ Abonnér og få 15% i rabat
0
    0
    Kurv
    Your cart is emptyReturn to Shop